FleetCareXL en Heijmans

” Professionele begeleiding zorgde voor vertrouwen…”

Heijmans Materieelbeheer vindt het gewenste financiële voordeel

” Ik ben ervan overtuigd, dat het uitbesteden van het beheer van de vrachtwagens aan FleetCareXL ons zowel wat betreft efficiency, als op financieel gebied, voordeel gaat opleveren. Dat was ook onze voornaamste insteek, toen we ingesprek gingen. Dan moet het zich echter allemaal nog wel in de praktijk uitwijzen. Op dit moment zijn we nog maar één maand ‘live’, maar we zien al een positief verschil met voorheen. Het gaat goed!”

Ruim een jaar was Herbert van de Wiel, infra-materieel manager van Heijmans Materieelbeheer, op zoek naar een geschikte partner om het beheer van de vrachtwagens aan uit te besteden. “We hebben bewust gekozen voor een lange voorbereidingstijd, omdat we goed wilden uitdokteren welke partij voor ons het beste zou zijn, waarbij we alle mogelijke scenario’s hebben besproken.

Al snel kwam daarbij FleetCareXL in ons vizier en het beviel ons vooral goed, dat zij in de oriëntatiefase echt alle medewerking gaven, bijvoorbeeld door referentiebezoeken bij andere partijen mogelijk te maken. Daardoor hebben we samen professionele stappen kunnen maken.”

Rechtstreeks voordeel

Heijmans ging op zoek naar extern beheer van de vrachtwagens, toen bekend werd dat de medewerker die deze taak tot dan toe uitvoerde met pensioen ging. “Al snel bleek dat de kosten in de markt lager lagen dan het traject van opleiden en inwerken van een eigen medewerker. En het kennisniveau, zoals dat bij FleetCareXL ligt, kun je zelf amper benaderen. Plus dat zij het voordeel hebben van grote inkoopaantallen. Dat levert ons rechtstreeks voordeel op.”

Klant én reparateur

In de deal met FleetCareXL is ook de eigen werkplaats van Heijmans Materieelbeheer betrokken. Van de Wiel: “We zijn nu klant én reparateur. Dat is een unieke relatie. Chassis en cabine vallen onder verantwoordelijkheid van FleetCareXL, de reparaties en het onderhoud van de specialistische opbouw van onze vrachtwagens voeren we zelf uit.”

Met de overstap naar FleetCareXL veranderde in de dagelijkse praktijk niet zoveel: “Wat goed was bleef goed en vanaf het eerste moment is me opgevallen dat FleetCareXL overal heel strak op zit, zodat maximale beschikbaarheid mogelijk blijft. Uiteindelijk wordt daardoor ‘het apparaat’ waarmee wij werken – onze materieelstukken – goedkoper. En dat was van begin af aan ook de insteek: zo laag mogelijke exploitatiekosten, met maximale beschikbaarheid.”

Benieuwd wat FleetCareXL voor uw bedrijf kan betekenen?