FleetCareXL en Renewi

“Ondernemerschap van FleetCareXL gaf de doorslag”

Renewi beter af door inhoudelijke samenwerking

“Op het moment dat wij, nu alweer een aantal jaren geleden, op zoek gingen naar een partij waaraan we het hele management van het onderhoud van onze wagens konden uitbesteden, kwamen we tot de ontdekking, dat de markt daar (nog) niet klaar voor was. En we hebben met veel partijen gesproken… van onze toenmalige merkdealer, tot diverse leasemaatschappijen. Uiteindelijk vormde een presentatie van vertegenwoordigers van BAS de opmaat tot een samenwerking, die uiteindelijk ook leidde tot de oprichting van FleetCareXL.”

Gijs Derks – Directeur Renewi Nederland – proefde bij BAS “…de wil om wél te leveren wat de markt zoekt. Vanuit een echte ondernemersvisie. Samen onderzoeken en de schouders eronder zetten om er iets van te maken.”

Samenwerken

Na het eerste contact zijn Renewi en BAS gaan onderzoeken hoe ze samen verder konden. Derks: “Meteen was duidelijk, bij beide partijen, dat het fleetmanagement het beste gedragen kon worden vanuit een aparte, zelfstandige onderneming. Dat was aanvankelijk pionieren. De flexibiliteit van de BAS-groep gaf in dat proces veel vertrouwen. Oprichting van FleetCareXL was één, maar er moest enorm veel geïnvesteerd worden in de interne organisatie en IT. FleetCareXL is daar als sterke onderneming uit voortgekomen en vanaf dat moment een onmisbare partner voor Renewi, als wagenparkbeheerder.”

Van interne weerstand…

Barrière waar Renewi aanvankelijk tegenaan liep, was de interne acceptatie. Derks: “Tot dat moment werkten we met een eigen werkplaats, die we stap voor stap hebben afgebouwd. En daar deed zich uiteraard een bepaald wantrouwen bij voor, met name gevoed door het feit, dat de service zoals FleetCareXL die biedt totaal onbekend was in de markt. Onbekend maakt dan al snel onbemind.”

… naar tevredenheid

Nu, een aantal jaren verder, kan Gijs Derks in volle tevredenheid concluderen dat het “…niet het ‘drama’ is geworden dat velen voorspelden. In tegendeel! Tegenwoordig heerst er grote tevredenheid over de manier waarop met FleetCareXL wordt samengewerkt.”

Het is daarbij ook zeker van belang, volgens Derks, dat de portfolio van FleetCareXL in de loop van de jaren is gegroeid: “Dat geeft stabiliteit en vertrouwen. Ze mogen er ook trots op zijn, omdat ze het gewoon heel erg goed doen. En dat hebben ze echt zelf bereikt.”

Of de tevredenheid van Gijs Derks ook een garantie is voor andere bedrijven? “Elke organisatie is natuurlijk anders. Het is heel belangrijk om een partij te selecteren die qua cultuur bij je past. FleetCareXL, met de BAS-groep achter zich, heeft de kennis, de middelen en de organisatie om te komen tot de juiste inhoudelijke samenwerking. En dat heeft ons in elk geval prima resultaten opgeleverd…”

Benieuwd wat FleetCareXL voor uw bedrijf kan betekenen?